CASA V

 

 

2009/2010

 

San Donà di Piave, Italy

 

new construction

 

built

 

 

 

design and project management: MACHINA  

 

Facilities: Pettenò & Pia engineers

 

Systems: www.battaiottoimpianti.it

 

Photo: Fabio Cella

 

L’Edificio sorge in un lotto intercluso, caratterizzato ai lati nord ed est da un contesto edilizio anonimo ed invasivo, mentre a sud ed ovest da aree a verde monoresidenziali. Il progetto sviluppa un carattere ‘duro’ sui lati più costruiti e 'apre' compositivamente verso i giardini a sud. Sviluppato su due piani fuori terra e uno interrato, aperto su un patio ipogeo, l’edificio è interessato da un’attenta progettazione, dove il dettaglio esecutivo assieme alla soluzione architettonica associa la sensibilità estetica al comfort abitativo.

 

The building is located in a landlocked lot inside a housing development area: it is characterized on the north and east borders by an anonymous and invasive enviroment, while on the south and west ones by a green residential area. So while the building develops a harder character on the built sides, its architectonic composition opens to the gardens on the south. Built on two floors and a basement, opened onto a hypogeous patio, this house is characterized by careful design, where the construction details together with the architectural design match the aesthetic sensitivity with the living comfort.

CASA V

<     >

TXT